Allmänt alkohol, artikel, dricka, fakta, fest, sprit

Ska du dricka ikväll?

Hej på er! 
Ska du ut och dricka ikväll eller är du rädd att du ska förlora muskelmassa och tappa 
alla "gains"? Kom för några veckor sedan in på en artikel som handlar om alkoholens
effekt på proteinsyntesen och fettökning. Om du är intresserad av detta så läs gärna
artikeln genom att klicka på bilden nedan! 
 
 
För er som inte orkar läsa en lång och detaljerad förklaring hur kroppen reagerar på alkohol
så finns det en sammanfattning som lyder: 
 
  1. Moderat alkoholkonsumtion är associerat med ett flertal positiva hälsoeffekter. De långsiktiga effekterna på insulinkänslighet och kroppsvikt kan vara av särskilt intresse för oss.
  2. Den termogena effekten från alkohol är stor och det riktiga kalorivärdet ligger inte på 7,1 kcal per gram, utan snarare kring 5,6 kcal. Men det är däremot enkelt att överkonsumera kalorier genom att dricka. Kalori för kalori ger alkohol en dålig mättnadseffekt. Dessutom kan berusning bidra till överätande genom minskad impulskontroll.
  3. Alkohols negativa effekter på testosteron och återhämtning har överdrivits kraftigt av fitnessbranschen. Förutom vid väldigt stor akut alkoholkonsumtion, eller långvarig och daglig konsumtion, är effekten icke-signifikant och påverkar sannolikt inte muskelbyggande eller resultaten av träningen negativt.
  4. Alkoholens effekt på proteinsyntesen är okänd hos människor. Det är inte osannolikt att en negativ effekt existerar, men det är däremot väldigt osannolikt att den effekten är så stor som många försöker få dig att tro.
  5. Alkohol konverterar till acetat i levern. Acetatoxidation har företräde framför oxidation av andra näringsämnen och acetat oxiderar till koldioxid och vatten. Trots att det är en potent undertryckare av fettförbränning kan inte alkohol/acetat leda till fettinlagring på egen hand. Det är allt skräp som folk äter i samband med att de dricker som leder till daller på magen.
Alltså ska du inte ha allför dåligt samvete av att dricka alkohol (det har du säkert inte heller ;)).
Jag har faktiskt varit väldigt försiktig med alkohol den senaste tiden men jag kanske ska ta
och korka upp lite oftare då! ;)
 
Då önskar jag er en trevlig lördagskväll! själv sitter jag och pluggar just nu! j*vla tentor!
 
Stay strong!
Stay tuned!
 
Figur: min lördagskväll..... :(